top of page

HET VERHAAL ACHTER ...

Phaedra Vergeylen

Photentic

Het begon allemaal in de jaren ’80. Mijn grootouders waren allebei levenslang fervente duikers in het Gentse. In die periode was mijn grootmoeder, een ware liefhebster van onderwaterfilms en foto's, mede-oprichtster van de Onderwater Film- en Fotocommissie Nelos. Ook mijn grootvader maakte heel wat prachtige onderwaterfoto’s die gepubliceerd werden. In diezelfde periode werd hij hoofdredacteur van het Vlaamse bondsblad Hippocampus. Liefde voor fotografie en video werd bij mij met de paplepel in de mond gegeven. Aan creativiteit was in mijn familie dus zeker geen gebrek. Mijn grootvader bracht als amateurschrijver boeken uit en mijn grootmoeders broer was een gerenommeerd kunstenaar in België en Italië. 

IMG_5074.HEIC

Als we even reizen in de tijd naar het hedendaagse decennium, uitte deze geschiedenis zich in mijn keuze voor de studie journalistiek. Ik ben een nieuwsgierig persoon, kan helemaal niet stilzitten en er gaat geen dag voorbij zonder mijn camera even in de hand te nemen. Zelfs in mijn privéleven leg ik alles vast op camera en nadien

in fotoalbums. 

Links grootvader Rudi - rechts grootmoeder Cecile op de set bij Nadine De Sloovere (Vizier)

IMG_5064.JPG

Grootvader Rudi doet aan onderwaterfotografie

Na de keuze voor journalistiek kwam mijn interesse in communicatie. Ik volgde een stage op de redactie van een online modemagazine en kreeg zo de smaak van het luik content marketing enorm te pakken. Ik was zelf toen al even aan het bloggen over mode waarbij ik enorm inzette op het online kanaal Instagram. Zodoende behaalde ik mijn tweede bachelor in communicatiemanagement.

 

Als dochter van een ondernemer kreeg ik de drive om te ondernemen van thuis mee. Mijn ouders hebben mij dan ook altijd gesteund in alles wat ik deed, en dagen mij nog steeds uit om elke dag opnieuw het beste van mezelf te geven. 

 

Ik startte eerst als student-ondernemer met een eigen modemerk, genaamd Mon-ChiqueTergelijkertijd bood ik mijn diensten aan onder de naam Photentic. Ik startte Photentic op met het idee dat er een duidelijke nood was aan content marketingbegeleiding op maat bij kleine zelfstandigen. Daaraan koppelde ik mijn passie voor foto- en videografie, alsook oog voor schoonheid en detail dat ik als kind meekreeg van mijn vader. Eens afgestudeerd merkte ik dat ik hier absoluut mee verder wou gaan. Met Photentic maak ik nu een brug tussen het maken van professionele content met een creatieve toets, online marketing - en sociale media begeleiding.

IMG_4833.jpeg
IMG_5075.HEIC

Grootmoeder Cecile doet aan onderwatervideografie

IMG_0834.HEIC
IMG_0988.JPG

De Studio

Ik opende in 2020 officieel mijn eerste studio in een ruimte die me nauw aan het hart ligt. In deze ruimte en specifieker in deze zetel dronk ik als kind een tas koffie met mijn overgrootmoeder. De zetel in de studio is een authentiek aspect én de mascotte

van de Photentic studio. 

 

Het uit exact waar Photentic voor staat ‘photo’ en ‘authentic’

 

De volledige ruimte brengt aspecten van de geschiedenis van mijn familie naar voren. Zeer menselijk en familiaal, dat zijn de waarden die ik ook hanteer voor de samenwerking

met klanten.

x Phaedra Vergeylen

Waarom Photentic inschakelen?

Op zoek naar een content marketeer die als fotograaf en videograaf ook jouw content uitwerkt? Nood aan begeleiding op vlak van online marketing of content creatie? Of wil je net werken aan jouw personal brand? En dat allemaal in een authentieke, warme en persoonlijke werksfeer? 

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
bottom of page